21 sep 2015 21:43
III Lista idealnih osobina partnera, deo 2

 

Dakle, što se više penjete na lestvici razvoja to postajete otporniji na negativnija ispoljavanja [ ... ]

Najbolja moguća verzija
21 sep 2015 18:27
III Lista idealnih osobina partnera - kako da stignemo do onoga šta nam zaista pripada

 

Verovatno ste nekad čuli za spisak osobina partnera koji bi trebalo da napišemo, saživimo [ ... ]

Najbolja moguća verzija
Pročitajte i

Uporedni aspekti Venere

Venera jedne osobe u konjunkciji ili trigonu sa Ascedentom druge osobe donosi dopadanje i privlačnost koja traje i u starosti. Osoba čiji je Ascedent smatra da je osoba čija je Venera veoma ljupka, šarmantna i neodoljiva. I opozicija je ponekad dobar aspekt jer Venera pada u sedmu kucu partnera, i to narocito kad je u konjunkciji sa Descedentom ili planetom u sedmoj kuci. Ponekad je to i zabranjena ljubav, ukoliko je, primera radi, planeta u VII kući koju aspektuje Venera-Saturn, dok bi u  kvadratu donose nezadovoljstvo koje proističe iz nesklada ukusa i ličnih preferencija.

Venera u konjunkciji sa Mesecom je jedan od najboljih aspekata u svim vrstama odnosa, bilo da su osobe istog ili razlicitog pola. Ukusi i potrebe su kompatibilni i osobe sa uživanjem provode vreme zajedno. Izmedju ljubavnika do kontakta lako dolazi, bliskost je trajna, svi nesporazumi se lako prevazilaze, lako i brzo dolazi do trudnoce. Trigon takođe daje skladan, maštovit odnos, romantičnu ljubav... U lošim aspektima može doći do nesklada između partnera ili  manipulacije a ako i Mars i Saturn (ili Uran ali isključivo u ezgaktnom aspektu- aspektu na istom stepenu) imaju loše aspekte može doći do naglih prekida ili razdvojenosti.

Opširnije: Uporedni aspekti Venere

Uporedni aspekti svetala - Sunca i Meseca

Sunce i Mesec, odnosno svetla horoskopa imaju presudnu ulogu pri proceni toga kakvo će slaganje između dve osobe biti. Veoma je važno da je Sunce prve osobe i Mesec druge osobe vide po znakovima, i obrnuto: Sunce druge osobe i Mesec prve.

Da bi se „videli“ potrebno je da budu u znacima koji su u sekstilnom, kvadratnom, trigonskom, ili opozitnom odnosu, ili da budu u istom znaku. Primera radi, Sunce u Ovnu jedne osobe je kompatibilno sa Mesecom druge osobe ako se on nalazi u Ovnu, Blizancima, Raku, Lavu, Vagi, Strelcu, Jarcu i Vodoliji. Ako se Mesec druge osobe nalazi u Biku (drugi znak od Ovna), Devici (šesti znak od Ovna), Škorpiji (osmi znak od Ovna), i Ribama (koje su dvanaesti znak od Ovna), primećujemo da postoji izvesna problematika u razumevanju emotivnih potreba između partnera.Nepostojanje aspekta naziva se averzija, a ovde možete averziju videti slikovno prikazanu.

Ipak, ako je Sunce primera radi na 13,20 Ovna a Mesec druge osobe na 16, 40 Device onda su u antisciji i na taj način su povezani. Isto važi i za 16, 40 Riba gde bi se nalazio stepen kontraantiscije Sunca. Antiscije i kontraantiscije simbolizuju skrivenu povezanost. Uvek je bolje da postoji nekakva povezanost, pa makar i skrivena nego nikakva. (Antiscije su inače česte u horoskopima roditelja i dece, dok se u partnerskim odnosima pretežno odnose na tajne, skrivene odnose i prikrivene emocije).

Time dolazimo do toga da se istinska nekompatibilnost partnera može videti iz toga što je npr. Sunce jednog u Ovnu a Mesec drugog u Biku/ Škorpiji. Ovde može pomoći Tačka Fortune druge osobe koja bi se našla u znaku Sunca, u ovom primeru Fortuna u Ovnu. Tačku Fortune možete izračunati preko astro.com-a ako u Additional objects obeležite Part of Fortune. Možete odabrati izračunavanje po dnevnoj formuli.

tacka fortune

 

Opširnije: Uporedni aspekti svetala - Sunca i Meseca

Uporedni aspekti malefika - Marsa i Saturna

Poželjno je da uticaj malefika u uporednim aspektima bude što manje prisutan, jer njihovom aktivacijom kroz direkcije opstanak veze može biti doveden u pitanje.

Ako npr. postoji konjunkcija Saturna jedne osobe i Marsa druge osobe u Raku, gde obe planete imaju lošije dostojanstvo, svako aktiviranje te tačke pomoću prediktivnih tehnika može delovati veoma destruktivno na vezu, pogotovo ukoliko osobe natalno nemaju nikakvu vezu Marsa i Saturna sa sedmom kućom. To bi značilo da osobe koje već natalno imaju vladara VII kuće u konjunkciji sa Marsom i Saturnom, na Descedentu ili ako Mars ili Saturn aspektuju vladara VII i I kuće istovremeno, mnogo bolje podnose uporedne aspekte ovih planeta. Oni natalno nemaju predispoziciju sa lake i jednostavne odnose i moraju da prođu kroz teškoće, a to će lakše ostvariti sa osobama sa kojima imaju uporedne aspekte malefika.

Opširnije: Uporedni aspekti malefika - Marsa i Saturna

Follow
TOP

Facebook

Twitter